lördag 8 juni 2024

inloggad som

Krisen allt djupare för Covial Device

|  
|  

Det stormar åter kring Helsingborgsbolaget Covial Device. Aktieägartillskottet som skulle tillföra 2,5 miljoner kronor till bolaget har trots förlängning misslyckats och nu avgår bolagets VD samt hela styrelsen.

Ny VD blir Christer Wrangel som har fått i uppdrag att undersöka om en rekonstruktion av bolaget är nödvändig.

— Jag har fått fram till och med nästa extrabolagsstämma den 13/9 att ordna upp situationen. Jag har en plan för att rädda bolaget som den tidigare styrelsen inte ville lyssna på och jag kommer nu att försöka genomföra den, säger Christer Wrangel.

Covial Device tillverkar sensorutrustning för akustiska mätningar av byggmaterial men försäljningsframgångarna har uteblivit.   

På frågan varför han har tilldelats VD-posten säger Christer Wrangel att han är storägare i bolaget. Av de drygt 85 miljoner aktierna i Covial Device äger han 210.000 aktier, till ett värde av mindre än 10.000 kronor med nuvarande aktiekurs. Bolaget är noterat på NGM-börsens Nordic MTF.

Rapidus har inte kunnat nå bolagets tidigare VD Bo Hultberg för en kommentar. I den avgående styrelsen satt Paul Madsen, Bo Hultberg och Torbjörn Widebrant.

Joel Lyth

Det stormar åter kring Helsingborgsbolaget Covial Device. Aktieägartillskottet som skulle tillföra 2,5 miljoner kronor till bolaget har trots förlängning misslyckats […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Sexleksaker i Lejonkulan

    Det kvinnliga könsorganet har mer än 10.000 nervpunkter. Traditionella sexleksaker missar de flesta. Det är utgångspunkten för bolaget Glänta och medgrundaren Gabriella Killeen. Hon vill skapa ett stimulanshjälpmedel som omdefinierar termen sexleksak.