lördag 18 maj 2024

inloggad som

Yngsta någonsin i Handelskammarens styrelse

Vid eftermiddagens årsmöte i Sydsvenska Industri- och Handelskammaren sker två stora förändringar i styrelsen.

Som vice ordförande föreslår valberedningen Magnus Dahl, grundare av Skånes största PR-byrå, Aspekta i Malmö. Aspekta sysselsätter ett 20-tal personer. Magnus Dahl, som tidigare varit ledamot i styrelsen, kommer att ersätta Eva Svensson på IBC International Handling från Falkenberg. Ordförande Lars Frithiof, tidigare koncernchef för E.on, sitter kvar.

Till en av ledamotsplatserna föreslås Maja Mutsson, grundare av Oyra Rekrytering och Mångfaldsutveckling i Malmö. Maja Mutsson är 30 år gammal och blir därmed Handelskammarens hittills yngsta ledamot. Oyra grundades 2007 och arbetar med rekrytering av personer med internationella meriter, samt med att hjälpa organisationer med strategisk utveckling utifrån ett mångfaldsperspektiv. Fyra personer arbetar idag heltid med Oyra.

Sydsvenska Industri- och Handelskammaren har 2.500 medlemsföretag i Skåne, södra Halland, Blekinge, Kronoberg och Kalmar län. Vid årsmötet kommer också ett antal nyval att göras till Handelskammarens fullmäktige.

Vid eftermiddagens årsmöte i Sydsvenska Industri- och Handelskammaren sker två stora förändringar i styrelsen. Som vice ordförande föreslår valberedningen Magnus Dahl, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]