tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Ägaruppror i Covial Device — hela ledningen borta

Det noterade Helsingborgsbolaget Covial Device är åter i blåsväder. Senaste veckan har styrelsen avgått och VD:n sagt upp sig. Till ny ordförande har Paul Madsen valts.

En extrainsatt stämma utsåg i onsdags Paul Madsen till ny styrelseordförande samt Bo Hultberg och Torbjörn Widebrant till ledamöter i Covial Device. Den tidigare styrelsen, med ordförande Jan Årefors, hade ställt sina platser till förfogande efter att missnöjda ägare, motsvarande drygt tio procent av aktierna, krävt en förändring.

Paul Madsen har ett förflutet inom fastighetsbranschen, men sitter också i styrelsen för det omskrivna riskkapitalbolaget Novus Finans i Malmö.

Dagen efter att Covials nya styrelse valts tackade VD John Hansson för sig. Han står till bolagets förfogande under uppsägningstiden, men vill inte närmare kommentera sin avgång.

Covial Device har utvecklat sensorutrustning för akustisk mätning och analys av byggmaterial. Trots färdiga produkter har försäljningen inte tagit fart och senaste åren har präglats av återkommande nyemissioner.

— Vi ska ha en förutsättningslös diskussion med den tidigare styrelsen och ägarna för att ta fram en ny affärsplan. Klart är att vi måste ta in nytt kapital, säger Paul Madsen.

Företagets aktie var tidigare noterad på Öresundslistan, men handlas i dag på NGM-börsens Nordic MTF. Totalt har Covial närmare 800 ägare. Under 2008 landade förlusten på 4,3 miljoner kronor. Två personer är anställda i verksamheten, inklusive VD. Medlemmarna i en så kallad advisory board, som bildades i höstas, har nu också begärt sin avgång.

Joel Lyth

Det noterade Helsingborgsbolaget Covial Device är åter i blåsväder. Senaste veckan har styrelsen avgått och VD:n sagt upp sig. Till […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.