fredag 23 februari 2024

inloggad som

Nya värvningar på IKC Fonder och TerraNet

Anders Haskel blir styrelseordförande när Malmöbaserade kapitalförvaltningsbolaget IKC Pension till sommaren drar igång en ny fondverksamhet under namnet IKC Fonder. Anders Haskel har ett förflutet som ekonomijournalist, men kommer närmast från posten som kontorschef för HQ Bank i Malmö. I början av februari rekryterade ekonomisajten Realtid honom som börskrönikör.

Måns Hultman, före detta VD och arbetande styrelseordförande på mjukvaruutvecklaren Qliktech i Lund, har gått in som ny styrelseledamot i Ideonbolaget TerraNet, som utvecklar teknik för att ge mobiltelefontäckning även i svårtillgängliga områden. Bolagets VD Anders Carlius säger till Rapidus att Måns Hultmans breda nätverk kommer väl till pass då bolaget är mitt uppe i en utdragen emissionsrunda för att plocka in 30 miljoner kronor.

Efter två år på posten har Thomas Svensson slutat sitt jobb som VD i Bo Håkanssons ägarbolag Farstorp Gård Förvaltning. Han är nu tillbaka på sin forna arbetsplats Öhrlings PricewaterhouseCoopers i Malmö, som regionansvarig för värderingstjänster i södra Sverige. Hans arbetsuppgifter i Farstorp övertas förutom av Bo Håkansson själv bland annat av bolagets investeringsansvarige Marcus Pramgård.

Rapidus

Anders Haskel blir styrelseordförande när Malmöbaserade kapitalförvaltningsbolaget IKC Pension till sommaren drar igång en ny fondverksamhet under namnet IKC Fonder. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.