tisdag 25 juni 2024

inloggad som

Scandvision plockar ny VD internt

När Pehr Andersson lämnar jobbet som toppchef på produktionsbolaget Scandvision för att bli näringslivsdirektör i Malmö är det Anna Nordström Carlsson, idag vice VD, som kliver upp och tar över.

Scandvision i Limhamn har ett fyrtiotal anställda och sysslar bland annat med produktion av filmer för tv och webb. I kundlistan märks Tetra Pak, Sony Ericsson och Procordia Food.

Liksom sin företrädare kom Anna Nordström Carlsson in i verksamheten från Malmöbolaget 110 Film & Television, som under 2004 fusionerades med Scandvision. Ifjol landade omsättningen på knappt 50 miljoner kronor. Under våren har ett danskt dotterbolag dragits igång med inriktning på strategisk kommunikation.

Kristian Svensson

När Pehr Andersson lämnar jobbet som toppchef på produktionsbolaget Scandvision för att bli näringslivsdirektör i Malmö är det Anna Nordström […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon sätter 1 miljard i rullning

    Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

  • Miljardavtalet sprack

    Bioteknikföretaget Aqilions samarbetsavtal med läkemedelsjätten Merck avslutas. Av avtalet som hade potential att ge Aqilion 10 miljarder kronor, blir alltså intet.