tisdag 24 september 2024

inloggad som

Tillväxt Helsingborg återvänder till rötterna

|  
|  

Jeremie Poirier, superminglare och initiativtagare till jätteeventet the Drop, blir ny vd för Tillväxt Helsingborg. Rekryteringen markerar en nystart för stiftelsens ursprungsidé.

Bakom rekryteringen av Jeremie Poirier står en styrelse med bland andra ordförande Acke Salem och Jenny Lindén Urnes, arvtagare i Lindéngruppen som med nordvästra Skåne som bas är hälftenägare i metallpulverbolaget Höganäs och helägare av färgtillverkaren Beckers.

–Tillväxt Helsingborg har under en tid fokuserat på jobbmatchning och att hjälpa personer som står långt utanför arbetsmarknaden. Det ska vi fortsätta med, men nu vill vi öka insatserna för att hjälpa företag att växa, i linje med de tillväxtstiftelser som finns i Malmö och Stockholm. Här tror vi att Jeremie Poirier har mycket att tillföra, säger Acke Salem. 

Jeremie Poirier är en driftig främjare av entreprenörskap. Han har till exempel tagit initiativ till klimattech-konferensen the Drop, Skåne Startups och acceleratoprogrammet Think Accelerate. Senast kommer han från en anställning på Region Skåne med ansvar för kompetensförsörjning i techbolag.

– Jag har nått mina mål på Region Skåne och dessutom tycker jag nordvästra Skåne är lite underserverat när det gäller tillväxtinsatser. Därför är det här ett intressant jobb, säger Jeremie Poirier.

Tillväxt Helsingborg har säkrat en finansiering på 8 miljoner kronor från Europeiska Socialfonden, men för att växla upp kommer ytterligare finansiering att behövas.

– Vi har bra stöd från Helsingborgs stad, men vi kan ha tätare kontakt med regionen och med det lokala näringslivet, säger Jeremie Poirier som börjar sitt nya jobb den 1 oktober.

Gunnar Wrede

Jeremie Poirier, superminglare och initiativtagare till jätteeventet the Drop, blir ny vd för Tillväxt Helsingborg. Rekryteringen markerar en nystart för stiftelsens ursprungsidé.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad