torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Finansman går in i Medbeat

|  
|  

Lundabolaget Medbeat stänger en nyemission på 9,2 miljoner kronor och får in Nordnet-familjens Claes Dinkelspiel som ny delägare. 

– Det är en liten runda för att skynda på marknadslanseringen. Vi expanderar och har kommersiella avtal med några vårdcentraler. Samtidigt testas tjänsten på ett antal sjukhus och kliniker, säger Medbeats grundare Erik Rask och fortsätter: 

– För en liten stund sedan skrev jag vårt första avtal med ett av Sveriges största sjukvårdsförsäkringsbolag, så alla med den försäkringen får tillgång till vår tjänst. 

Medbeat har utvecklat en bärbar EKG-mätare, som fästs på patientens bröstkorg med hjälp av självhäftande elektroder. Bolaget erbjuder sina kunder en tjänst där vårdinrättningen abonnerar på tekniken. Efter användning skickas hårdvaran till Medbeat, som byter ut apparaten, tar fram datan och delar den med vårdinrättningen. 

– Det stora problemet för många hjärtpatienter är de långa vårdköerna. Dagens EKG-apparater finns hos specialisterna, vilket innebär att du behöver få en remiss från vårdcentralen och sedan vänta. I Skåne har vi 6-9 månaders väntetid för att få tillgång till ett långtids-EKG. Men vår hårdvara är så pass lätt att koppla på att vi kan ha den ute redan i primärvården, säger Erik Rask. 

Förra sommaren tog Medbeat in 1,8 miljoner euro, drygt 19 miljoner kronor före emissionskostnader. Största investeraren var den danska medtech-profilen Tais Clausen genom hans investmentbolag Newton. 

Emiliano Strauss

Lundabolaget Medbeat stänger en nyemission på 9,2 miljoner kronor och får in Nordnet-familjens Claes Dinkelspiel som ny delägare. 


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.