fredag 19 april 2024

inloggad som

Prostalund: Vd lämnar direkt

Haveriet i Prostalund fortsätter. Vd Johan Wennerholm, som i förra veckan sa upp sig med ett halvårs uppsägningstid, entledigas nu av styrelsen med omedelbar verkan.

Styrelsen i Prostalund meddelar att Johan Wennerholm arbetsbefrias. Som tillförordnad vd tillsätts advokaten Micael Karlsson från advokatfirman Delphi till dess ”att en långsiktig interims-, och senare permanent, lösning finns på plats”, som bolaget skriver i ett pressmeddelande.

Prostalunds huvudägare Mats Alyhr har hemställt om en extra bolagsstämma för val av ny styrelse. Förslag på namn till styrelsen kommer att presenteras på stämman.

Frågan blir om bolagets ordförande då kommer att bytas ut eftersom nuvarande ordförande Lars Johansson, tillsammans med Mats Alyhr, är polisanmäld för olovlig avlyssning av den tidigare ledningen i bolaget som gemensamt sa upp sig i förra veckan.

Ytterligare en ägargruppering har gjort en hemställan om extra bolagsstämma. I den gruppen ingår bland andra William Gunnarsson som varit storägare i Prostalund sedan 2009. Här ingår även Sonny Schelin som sitter i Prostalunds styrelse. Gruppen har tillsammans 15,8 procent av kapital och röster, det vill säga mindre än Mats Alyhrs 19,7 procent. Talesperson för den nya ägargruppen är Hans Östlund:

– Vi skickade in vår hemställan innan vi visste att Mats Alyhr också hade gjort det. Jag är förtvivlad över utvecklingen i bolaget, säger han.

Blir det olika åsikter på stämman om vem som ska sitta i styrelsen?

– Det får vi se då, säger Hans Östlund som inte vill kommentera händelserna ytterligare.

Gunnar Wrede

Haveriet i Prostalund fortsätter. Vd Johan Wennerholm, som i förra veckan sa upp sig med ett halvårs uppsägningstid, entledigas nu av styrelsen med omedelbar verkan.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.