fredag 17 maj 2024

inloggad som

…som investerar i ny bioteknik

I Love Lunds senaste portföljbolag, Strominnate Therapeutics, har precis stängt en investeringsrunda på 2,4 miljoner kronor. Nu flyttar bolaget in på Smile och planerar för en ny större runda till hösten.

– Smile är den bästa miljön för oss just nu, som vi kan dra nytta av för att utveckla produkten och få in investerare, säger Tania Ramos-Moreno, vd och grundare av Strominnate.

Bioteknikbolaget utvecklar läkemedel och behandlingar mot sjukdomar i centrala nervsystemet. Första fokus är cancer i hjärnan då den läkemedelskandidat de utvecklat ska kunna påverka tumörens tillväxt och göra den mer mottaglig för immunterapi.

Den senaste rundan ska räcka till nästa år och gå till fortsatt utveckling, samt att parallellt påbörja den regulatoriska processen. I rundan tillkom förutom I Love Lund även John Moll, Lina Persson, Mattias Lidgren och LU Holding.

– Vi ska öppna en runda på 10 miljoner kronor i augusti för vår planerade in vivo-dosering, för att se vilken dos som är effektiv att behandla hjärntumörer med i kombination av immunterapi, säger Tania Ramos-Moreno.

Mette Carlbom

I Love Lunds senaste portföljbolag, Strominnate Therapeutics, har precis stängt en investeringsrunda på 2,4 miljoner kronor. Nu flyttar bolaget in […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad