måndag 13 maj 2024

inloggad som

Rökavvänjningsbolag satsar på egen utveckling

|  
|  

Helsingborgsbolaget Niconovum har gått från köksbordsföretag till en försäljning på strax över 100 miljoner. Hittills har man tagit hjälp med utvecklingskompetens men går nu in i egen utvecklingsfas. Samtidigt satsar de på produkterna de var först med på marknaden:

– Vi har konkurrenter med stora finansiella muskler och är därför extra stolta över att ha varit först med flera innovationer. Bland annat portionspåsen som vi nu utvecklar ytterligare. Den påminner om en snuspåse och innehåller nikotinpulver, säger vd Nils Siegbahn.

I sortimentet, under varumärket Zonnic, finns även munspray och nikotinsugtablett.

– Vi hade tidigare även nikotintuggummi, men har lagt dem på is och vill positionera oss med portionspåsen och munsprayen.

Niconovum grundades av Karl Olov Fagerström 2000 och köptes upp av amerikanska tobaksjätten Reynolds 2009. Företagets fokus ska framöver vara att utveckla innovativa läkemedel för rökavvänjning.

Pernilla Gudmundsson

Helsingborgsbolaget Niconovum har gått från köksbordsföretag till en försäljning på strax över 100 miljoner. Hittills har man tagit hjälp med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.