fredag 23 februari 2024

inloggad som

NLSDays-konferensen stannar i Malmö

|  ,
|  

Den nordiska konferensen för life science-bolag, NLSDays, sker i år i Malmö. Nu säger Olivier Duchamp, chef för NLSDays, att konferensen blir kvar i Malmö nästa år – och kanske i flera år framåt.

Branschorganisationen SwedenBio startade konferensen 2013 för att stötta medlemsbolagen och andra nordiska life science-bolag i att få internationella kontakter. Den har hållits i Stockholm fram till 2017 då den flyttade till Malmö. På konferensen har bolagen möjlighet att träffa större internationella läkemedelsbolag och investerare för möjliga framtida samarbeten och affärer.

– I Malmö 2017 blev det den bästa konferensen vi någonsin haft, med trefaldigt större deltagande från Danmark och många fler totalt sett. Därför håller vi på att undersöka om vi ska ta hålla konferensen i Malmö oftare i fortsättningen. Att vi kör i Malmö även nästa år är redan bestämt, säger Olivier Duchamp.

NLSDays 2017 lockade en rekordpublik med runt 1.200 deltagare, varav cirka 60 procent från Norden och resten framför allt från Europa och USA.

– Här kan vara rätt ställe för oss: närhet till ett av världens största life science-kluster, svensk-danska Medicon Valley, lokaler som passar mycket bättre och ger expansionsmöjligheter, bra kommunikationer med tåg och flyg, ett större deltagande och en fantastisk support av Invest in Skåne, universiteten, regionen och Medeon, säger Olivier Duchamp.

Årets NLSDays sker i mitten av september.

Elisabet Ottosson

Den nordiska konferensen för life science-bolag, NLSDays, sker i år i Malmö. Nu säger Olivier Duchamp, chef för NLSDays, att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.


 • Hattrick för NLSDays i Malmö

  Förra veckan hölls NLSDays, nordens största life science-konferens, i Malmö. Rapidus var på plats och kan nu avslöja att konferensen […]

 • Rapidus i vimlet: NLSDays i Malmö

  NLSDays-konferensen, som står för Nordic Life Science-Days, är i Malmö för andra gången. Antalet deltagare är 1250 från 800 bolag […]