måndag 29 april 2024

inloggad som

NLSDays-konferensen stannar i Malmö

|  ,
|  

Den nordiska konferensen för life science-bolag, NLSDays, sker i år i Malmö. Nu säger Olivier Duchamp, chef för NLSDays, att konferensen blir kvar i Malmö nästa år – och kanske i flera år framåt.

Branschorganisationen SwedenBio startade konferensen 2013 för att stötta medlemsbolagen och andra nordiska life science-bolag i att få internationella kontakter. Den har hållits i Stockholm fram till 2017 då den flyttade till Malmö. På konferensen har bolagen möjlighet att träffa större internationella läkemedelsbolag och investerare för möjliga framtida samarbeten och affärer.

– I Malmö 2017 blev det den bästa konferensen vi någonsin haft, med trefaldigt större deltagande från Danmark och många fler totalt sett. Därför håller vi på att undersöka om vi ska ta hålla konferensen i Malmö oftare i fortsättningen. Att vi kör i Malmö även nästa år är redan bestämt, säger Olivier Duchamp.

NLSDays 2017 lockade en rekordpublik med runt 1.200 deltagare, varav cirka 60 procent från Norden och resten framför allt från Europa och USA.

– Här kan vara rätt ställe för oss: närhet till ett av världens största life science-kluster, svensk-danska Medicon Valley, lokaler som passar mycket bättre och ger expansionsmöjligheter, bra kommunikationer med tåg och flyg, ett större deltagande och en fantastisk support av Invest in Skåne, universiteten, regionen och Medeon, säger Olivier Duchamp.

Årets NLSDays sker i mitten av september.

Elisabet Ottosson

Den nordiska konferensen för life science-bolag, NLSDays, sker i år i Malmö. Nu säger Olivier Duchamp, chef för NLSDays, att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.


  • Hattrick för NLSDays i Malmö

    Förra veckan hölls NLSDays, nordens största life science-konferens, i Malmö. Rapidus var på plats och kan nu avslöja att konferensen […]

  • Rapidus i vimlet: NLSDays i Malmö

    NLSDays-konferensen, som står för Nordic Life Science-Days, är i Malmö för andra gången. Antalet deltagare är 1250 från 800 bolag […]