fredag 1 mars 2024

inloggad som

150 miljoner i kassan för Sequent – Tibia och Martin Gren storägare

Malmöbaserade riskkapitalbolaget Sequent har flugit nästan helt under radarn men lyckats samla in 150 miljoner kronor att investera i små, vinstgivande tjänsteföretag. Bland de som i tysthet gått in med pengar finns Tibia Konsult och Axis-grundaren Martin Gren.

Målet är att nå totalt 250 miljoner till hösten och sedan investera dessa i 5-10 svenska småbolag, uppger Sequents medgrundare Karl-Johan Wattsgård. Fokus ligger på tjänstebolag med en omsättning på 50-300 miljoner kronor och svarta siffror.

Hittills har Sequent gått in i Stockholmsbaserade Rope Access, som arbetar med underhåll och inspektion av bland annat broar och vindkraftverk. Under vintern har Sequent även köpt och slagit ihop två bolag som driver biltvättar i Mälardalen.

– Vi fokuserar på välskötta, ”tråkiga” bolag som går med vinst. Och tjänstesektorn är den vi kan bäst, säger Karl-Johan Wattsgård till Rapidus.

Sequent grundades 2012 och byggde på fyra år upp en portfölj på fem bolag som såldes till riskkapitaljätten Verdane. Den aktuella fonden har Karl-Johan Wattsgård och medgrundaren Magnus Kenneby arbetat med sedan 2016.

Skånska finansmannen Sten K Johnson gick med som delägare i Sequent redan vid starten och Tibia Konsult, som numera drivs av Sten K Johnsons söner Anders och Kristian Bergstrand, är en ankarinvesterare även i den nya fonden, enligt Karl-Johan Wattsgård. Även Martin Gren har en betydande ägarandel genom sitt bolag Grenspecialisten, uppger han. Därutöver har tiotals mindre delägare gått in med miljonbelopp.

Sequent har sitt formella säte i Malmö, där Magnus Kenneby bor, medan Karl-Johan Wattsgård är baserad i Stockholm. Totalt sysselsätter bolaget tre anställda och ytterligare ett par konsulter. Karl-Johan Wattsgård räknar med att göra betydligt mera väsen av sig framöver.

– Planen på sikt är att göra bolaget börsfähigt och notera det om 3-5 år, säger han.

Erik Olausson

Malmöbaserade riskkapitalbolaget Sequent har flugit nästan helt under radarn men lyckats samla in 150 miljoner kronor att investera i små, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.