torsdag 20 juni 2024

inloggad som

Fyra snabba till Business Region Skånes nya vd…

… Susanne Magnusson, som tar över chefsposten som varit tom i ett år. I koncernen ingår dotterbolagen Film i Skåne, Invest in Skåne, Tourism in Skåne och Event in Skåne.

Vad ser du som dina största utmaningar?

– Att skapa förutsättningar så att koncernen på både kort och lång sikt kan göra de insatser och satsningar som krävs för att även fortsatt kunna leverera bra resultat. Det vi ser idag är resultatet av är fleråriga satsningar som påbörjades för många år sedan, till exempel samproduktionen Bron. Jag vill se till att man stärker möjligheterna för det långsiktiga arbetet i koncernen.

Bodil Roswall Jönsson lämnade samma post under turbulens förra våren, hur har verksamheten påverkats av det?

– Vi har haft ett år fram tills nu där jag och Pia Jönsson Rajgård, vd för Tourism in Skåne, har haft ett koordineringsansvar och delat på ansvaret för vd-funktionen. Styrelseordförande och regionpolitiker Anders Karlsson (S) har också tagit ett större ansvar.

Vad har du gjort tidigare?

– Jag har jobbat i Region Skåne sedan 2002 och var med och startade bolagen i Business Region Skåne 2008. Sedan dess har jag varit administrativ chef inom regional utveckling och samtidigt inom Business Region Skåne.

Vilka näringslivsfrågor vill du lyfta i din nya roll?

– Våra dotterbolag arbetar med insatser som skapar ökad sysselsättning, till exempel instegsjobb inom besöksnäring och inom evenemang, etableringar av företag som skapar behov av spetskompetens. Det finns en enorm möjlighet för våra bolag med de stora satsningar som görs i Skåne, till exempel MAX IV och ESS.

Emily Binks

… Susanne Magnusson, som tar över chefsposten som varit tom i ett år. I koncernen ingår dotterbolagen Film i Skåne, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Glad midsommar!

  Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

 • Het sommar för skånska gamingbolag

  Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

  Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]