söndag 28 april 2024

inloggad som

Fyra snabba till Business Region Skånes nya vd…

… Susanne Magnusson, som tar över chefsposten som varit tom i ett år. I koncernen ingår dotterbolagen Film i Skåne, Invest in Skåne, Tourism in Skåne och Event in Skåne.

Vad ser du som dina största utmaningar?

– Att skapa förutsättningar så att koncernen på både kort och lång sikt kan göra de insatser och satsningar som krävs för att även fortsatt kunna leverera bra resultat. Det vi ser idag är resultatet av är fleråriga satsningar som påbörjades för många år sedan, till exempel samproduktionen Bron. Jag vill se till att man stärker möjligheterna för det långsiktiga arbetet i koncernen.

Bodil Roswall Jönsson lämnade samma post under turbulens förra våren, hur har verksamheten påverkats av det?

– Vi har haft ett år fram tills nu där jag och Pia Jönsson Rajgård, vd för Tourism in Skåne, har haft ett koordineringsansvar och delat på ansvaret för vd-funktionen. Styrelseordförande och regionpolitiker Anders Karlsson (S) har också tagit ett större ansvar.

Vad har du gjort tidigare?

– Jag har jobbat i Region Skåne sedan 2002 och var med och startade bolagen i Business Region Skåne 2008. Sedan dess har jag varit administrativ chef inom regional utveckling och samtidigt inom Business Region Skåne.

Vilka näringslivsfrågor vill du lyfta i din nya roll?

– Våra dotterbolag arbetar med insatser som skapar ökad sysselsättning, till exempel instegsjobb inom besöksnäring och inom evenemang, etableringar av företag som skapar behov av spetskompetens. Det finns en enorm möjlighet för våra bolag med de stora satsningar som görs i Skåne, till exempel MAX IV och ESS.

Emily Binks

… Susanne Magnusson, som tar över chefsposten som varit tom i ett år. I koncernen ingår dotterbolagen Film i Skåne, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.