torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Midway avbryter försäljningen av skånskt portföljbolag

Skånska industrikoncernen Midway har avbrutit försäljningsprocessen av industriföretaget Fas Converting Machinery i Arlöv. Det framgår av morgonens bokslutskommuniké.

– De buden vi hade fått var inte tillräckligt bra, och vi räknar med en bra intjäning i bolaget framöver, säger Midways finanschef Leif Göransson till Rapidus.

I stället ska Midway strukturera om Fas Converting Machinery. Bland annat ska nuvarande vd Mats Larsson ersättas då han går i pension.

– Vi har tittat igenom bolaget och gjort vissa nedskrivningar av saker, vi kommer tillsätta lite nytt folk och det kommer bli en ökad marknadssatsning, säger Leif Göransson.

Fas Converting Machinery utvecklar och producerar utrustning för konvertering av plastmaterial till produkter på rulle. Omsättningen 2015 låg på 63 miljoner kronor.

Midway är inne i en omstöpning av koncernen där de tidigare portföljbolagen Lundgren Machinery i Hjärup och Malmöbaserade Onrox Group avyttrades under 2016. Största innehavet är i dag Haki, vars produktion huvudsakligen är förlagd till Kristianstad. Haki utvecklar och levererar en form av säkringar till byggnadsställningar.

– Haki har störst omsättning och störst intäkter och har störst potential framöver att kunna växa, säger Leif Göransson.

Midways nettoomsättning ökade något under 2016 till 1.670 miljoner kronor, med ett resultat på -42 miljoner. Midway knoppades av från Skåne-Gripen i slutet av 80-talet. Vd är Sverker Lindberg.

Emily Binks

Skånska industrikoncernen Midway har avbrutit försäljningsprocessen av industriföretaget Fas Converting Machinery i Arlöv. Det framgår av morgonens bokslutskommuniké. – De […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.