fredag 19 april 2024

inloggad som

Peter Jungbeck backar upp vårdapplikation

Som Rapidus berättade förra veckan breddar Engaging Care sin webbaserade teknik för patienter som vill förstå och kontrollera sin sjukdom. Nu har bolaget även fått klart med en extern investerare då Euroflorist-grundaren Peter Jungbeck går in i bolaget.

Investeringen görs genom såddfinansieringsbolaget Scanicus Invest. Kapitalet kommer från försäljningen av Euroflorist 2007, som då omsatte 700 miljoner kronor. Hur mycket Peter Ljunbeck går in med i Engaging Care eller hur stor andel han tar över vill varken han eller bolagets vd Annica Carnbring Belfrage uppge.

Scanicus Invest har sedan 2007 satsat pengare i ett tiotal skånska småbolag inom olika branscher, däribland noterade cancerläkemedelsbolaget Clinical Laserthermia System och digitala tårtbudet Pastry Sweden. I portföljen finns också andelar i Malmö Redhawks, digitala bokförlaget Solentro och Mirage Media, som producerar filmer och produktpresentationer för nätet.

peter_jungbeck– Min inställning är att jag inte behöver kunna produkten utan ha affärssinne och vara ett bollplank. Utöver det jobbar jag efter kyrktornsprincipen, som innebär att jag ska kunna köra till alla investeringar. Det är vansinne men jag gillar att man kan svänga förbi på en kopp kaffe om man har en timme över på eftermiddagen, det kan man inte om man måste flyga till Stockholm, säger Peter Ljungbeck till Rapidus.

Jennie Lorentsson

Som Rapidus berättade förra veckan breddar Engaging Care sin webbaserade teknik för patienter som vill förstå och kontrollera sin sjukdom. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.