söndag 28 april 2024

inloggad som

“Fem snabba till Carsten Schou på Seed Capital…

… vars portföljbolag EpiTherapeutics, med 15 anställda och baserat i Köpenhamn, blivit uppköpt av Nasdaq-noterade Gilead för 65 miljoner dollar.

Hur ser ni på affären?

Carsten Schou– Vi är mycket tillfredsställda med att EpiTherapeutics blev uppköpta av Gilead. De har resurserna att lyfta teknologin till nya höjder.

Vad betyder uppköpet för er?

– Försäljningen av EpiTherapeutics visar att det fortfarande finns pengar att tjäna inom bioteknik. Många års arbete från Seed Capitals sida bär nu frukt och EpiTherapeutics representerar vår femte exit bara under detta året. Biotech research- och innovationscentrum vid Köpenhamns universitet förtjänar en stor hyllning för sin forskningsinsats och arbete med kommersialiseringen.

Hur stor del av de 65 miljoner dollarna tillfaller er?

– Det uttalar vi tyvärr oss inte om.

Vad händer med Seed Capital nu?

– Vi fortsätter som vanligt med att utveckla bolagen i vår portfölj. Vårt fokus ligger till stor del på medicinteknik, vilket vi anser har en mycket spännande framtid för sig.

Vad har ni på gång i övrigt?

– Utöver våra medicinteknikbolag har vi en spännande portfölj med bioteknikbolag som vi kommer att fortsätta att arbeta med mot exit.

Izabella Rosengren

… vars portföljbolag EpiTherapeutics, med 15 anställda och baserat i Köpenhamn, blivit uppköpt av Nasdaq-noterade Gilead för 65 miljoner dollar. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.