fredag 3 maj 2024

inloggad som

Profficeveteran ska lyfta Sigmas specialistkonsulter

Konkurrensen inom resurskonsulter med IT-kompetens har hårdnat för Malmöbaserade Sigma. Koncernen har nu rekryterat Martin Hansson, tidigare vd på Elan IT och närmast styrelseordförande för Proffice IT-konsultbolag Dfind, för att göra ett omtag.

Martin Hansson värvas till ledningsgruppen för Sigma IT & Management och kommer arbeta med att öka försäljningsvolymerna inom resurs- och specialistkonsulter, det Sigma själva kallar specialized services. Området sysselsätter 500-600 personer inklusive cirka 200 underkonsulter och står för runt hälften av Sigma IT & Managements omsättning medan hela projektåtaganden står för resten.

— Det är hård konkurrens inom det här, men vi ska göra en ordentlig genomlysning de närmaste månaderna för att se hur vi kan förbättra oss. Målet är att öka volymerna rejält, säger Sigma IT & Managements vd Håkan Karlsson utan att vilja precisera målet i siffror.

Totalt sysselsätter Sigmakoncernen runt 1.600 personer. Tillsammans med Sigma Technology och outsourcingverkamheten i Ukraina utgör Sigma IT & Management stommen i det tidigare börsbolaget. Sedan Dan Olofsson köpte ut koncernen från börsen förra våren har även Sigma Connectivity, Sigma Civil och Sigma Industry tillkommit som dotterbolag.

Erik Olausson

Konkurrensen inom resurskonsulter med IT-kompetens har hårdnat för Malmöbaserade Sigma. Koncernen har nu rekryterat Martin Hansson, tidigare vd på Elan […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.