lördag 27 april 2024

inloggad som

Fem snabba till uppköpta Scalaes vd Pär Gramming…

… vars skötebarn nu blir en del av franska storkoncernen Altran. Bland kunderna till teknikkonsulten Scalae i Dalby märks Alfa Laval och Sandvik. Bolaget sysselsätter ett fyrtiotal medarbetare och omsätter cirka 40 miljoner kronor.

Vad betyder Altrans uppköp för Scalae?

Par Gramming— Det innebär möjlighet att expandera vårt koncept, att göra produktutveckling inhouse här hos oss för våra kunders räkning. Med Altran får vi ett bredare kontaktnät. Jag ser mycket positivt på detta.

Hur ser expansionen ut?

— Vi måste växa. Det ligger i förväntningarna hos köparen. Altran har många ramavtal där de inte kan leverera idag. Här i Sverige är de mest inriktade på IT, medan vi jobbar med teknik och kan komplettera erbjudandet. Jag hoppas vi växer med i storleksordningen 5-10 nya produktutvecklare nästa år.

Vem är säljare i affären?

— Det är jag och Peter Arndt (marknadschef och grundare). Allt annat runt affären är konfidentiellt.

Ni sitter inte ute hos kunderna utan gör all utveckling i ert eget hus. Vad är poängen med det?

— Vi tar ett större ansvar för projekten, från början till slut. Eftersom vi hanterar flera branscher och tekniker samtidigt här hos oss ger det också kreativa korsbefruktningar och ett mervärde för kunden.

Kommer varumärket Scalae att leva kvar?

— Ja, vi ska heta Scalae by Altran.

2008 utsågs grundarna till Scalae, Peter Arndt och Anders Cederberg, till Årets Företagare i Lund. Cederberg lämnade verksamheten för ett par år sedan.

Kristian Svensson

… vars skötebarn nu blir en del av franska storkoncernen Altran. Bland kunderna till teknikkonsulten Scalae i Dalby märks Alfa […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.