fredag 17 maj 2024

inloggad som

EXTRA: Tetra Pak startar open innovation-projekt i Lund

Rapidus kan i dag berätta att förpackningsjätten Tetra Pak blir nästa företag in i Ideons program för öppen innovation. Bolaget söker en ny lösning för att vika in botten i kartongförpackningar.

Upplägget blir en tävling, precis som i fjol när Malmöföretaget Inwido var först ut som större aktör i Ideon Open i Lund. Och precis som då är det konsultbolaget Implement Consulting Group som är projektledare.

Erik Kayser— Det blir ett liknande upplägg, men nischen för Tetra Pak är betydligt smalare. Här räknar vi med att folk från hela världen är med och tävlar. Vi söker väldigt specifika kompetenser, säger Erik Kayser på Implement.

Det handlar om att hitta nya lösningar för att göra den sista vikningen i en livsmedelsförpackning. Mer detaljerad, än att det rör botten in i en speciell typ av förpackning, vill Erik Kayser inte vara. Projektet har fått namnet ”Can you fold it?” och tio av deltagarna kommer att vinna 5.000 euro vardera.

— Tetra Pak vill med projektet också få igång en intern kulturförändring, säger Kayser.

Fjolårets tävling med fönster- och dörrtillverkaren Inwido fick mycket uppmärksamhet. Flera av de deltagande bidragen lever i dag vidare som egna bolag.

Kristian Svensson

Rapidus kan i dag berätta att förpackningsjätten Tetra Pak blir nästa företag in i Ideons program för öppen innovation. Bolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad