tisdag 14 maj 2024

inloggad som

InUse köper Göteborgsbolag

|  , , ,
|  

IT-konsultbolaget InUse, med säte i Malmö, köper 50 procent av Göteborgsbaserade Tweaky. Förvärvet ska bredda kundbasen för Tweakys webbtest.

Tweaky har utvecklat en mjukvara som spelar in bild och ljud när testanvändare utför vissa uppgifter på en hemsida. En testuppgift kan exempelvis vara hur snabbt en användare kan hitta en viss vara på en e-handelssida. Bolaget har byggt upp en bas av testare som gör att kunderna kan se hur väl deras hemsida fungerar för en specifik målgrupp.

— Vi kan ta vår styrka inom användarvänlighet och lyfta tjänsten ett par steg, efter sommaren ska vi ha en uppdaterad version. Genom förvärvet får vi också tillgång till Tweakys bas av testpersoner som vi planerar att använda för fler tjänster, säger InUse vd Johan Berndtsson.

Bland Tweakys existerande kunder finns CDON och Apollo. Efter uppköpet kommer bolaget att sysselsätta sex personer.

Under fjolåret delades InUses verksamhet i en Stockholmsdel och en del med bas i Malmö, som också inkluderar kontor i Helsingborg och Göteborg. Under första halvåret som eget bolag, juli-december 2012, landade omsättningen för det sydsvenska bolaget på 16,3 miljoner kronor med ett resultat på 700.000 kronor. Verksamheten sysselsätter i dag ett 50-tal konsulter.

Joel Lyth

IT-konsultbolaget InUse, med säte i Malmö, köper 50 procent av Göteborgsbaserade Tweaky. Förvärvet ska bredda kundbasen för Tweakys webbtest. Tweaky […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.