lördag 27 april 2024

inloggad som

Ericssonveteran tar klubban i Mobill

Lars Svensson är ny styrelseordförande för teknikbolaget Mobill i Malmö. Han har en lång bakgrund från Ericssonkoncernen, och har senaste åren engagerat sig i flera uppstickare i Skåne.

Lars e Svensson portSvensson tog nyligen klubban i Excito i Malmö och sitter även i styrelsen för Business Security i Lund. Vid sidan av detta har han gått in som rådgivare i bland annat mobilteknikbolaget Erisma.

På Mobill är inriktningen mikrobetalningar med mobiltelefoner. Verksamheten grundades 2005 och befinner sig just nu i en expansiv fas. På kort tid har företaget tagit flera tunga kontrakt inom svensk kollektivtrafik.

Just mobilbetalningar är ett bekant område för Lars Svensson, från tiden som chef för Ericsson Enterprise AB.

— Redan 1999 startade min organisation ett projekt med Ica om hur man kan betala med mobilen istället för kontanter i kassan. Jag vet vad mobila betalningar är och hur det kommer att fungera, säger han.

Lars Svensson ersätter Tommy Larsson som ordförande. I styrelsen sitter även Huaweis platschef i Lund, Tord Wingren. Företaget ägs av affärsänglar. Vd är Joakim Niléhn.

Kristian Svensson

Lars Svensson är ny styrelseordförande för teknikbolaget Mobill i Malmö. Han har en lång bakgrund från Ericssonkoncernen, och har senaste […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.