onsdag 24 april 2024

inloggad som

Måns Hultman går in i Anagram

QlikTechs tidigare vd och styrelseordförande Måns Hultman och hans fru Eva Hultman går in som delägare i humorduon Anders Janssons och Johan Westers produktionsbolag Anagram. Tillsammans med bland andra LMK Ventures satsar de fyra miljoner kronor i verksamheten.

Eva Hultman— Jag ser det som ett intressant projekt att göra tillsammans med LMK. Anagram har redan gjort mycket för regionen och jag tror att de kan bli en tydlig spelare även i övriga landet, säger Eva Hultman, som också tar plats i Anagrams styrelse.

Kapitalet ska gå till nyrekryteringar och inköp av rättigheter. I planerna ligger fler tv-produktioner där också ett par nya ännu inte officiella namn är på väg att knytas till organisationen.

Martin Persson— På tv-sidan arbetar vi på att sälja in fler produktioner såväl lokalt som nationellt och har också börjat jobba på att sälja dem internationellt, säger Anagrams vd Martin Persson till Rapidus.

Numera har Anagram byggt upp en koncernstruktur där de olika benen film, event, tv och liveproduktioner har lagts i separata dotterbolag. Totalt sysselsätter verksamheten 17 anställda. Det närmaste året ska styrkan växa till drygt 20.

Enligt de preliminära siffrorna landar omsättningen i år på runt 60 miljoner kronor med ett litet negativt resultat, något Martin Persson förklarar med de investeringar som Anagram har gjort under nuvarande år. Tidigare i höst blev det klart att bolaget ska sköta event- och restaurangrörelsen på Medicon Village.

LMK Venture gick in som delägare redan hösten 2009. Efter det senaste kapitaltillskottet står paret Hultman och LMK Ventures för knappt en femtedel av ägandet vardera. Övriga delar ägs till största delen av Martin Persson, Anders Jansson och Johan Wester. Även en del nyckelpersoner inom produktionsteamet blev delägare i samband med emissionen.

Joel Lyth

QlikTechs tidigare vd och styrelseordförande Måns Hultman och hans fru Eva Hultman går in som delägare i humorduon Anders Janssons och Johan […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.