måndag 29 april 2024

inloggad som

… medan konkurrenterna satsar hårdare på Öresundsregionen

KnowIT räknar med att vara 10-20 seniora konsulter i Danmark inom ett år. Och i Malmö gör Acando en nystart med ny kontorschef värvad från HiQ.

KnowITs danska expansion leds av Cybercoms tidigare Sverige-vd Peter Keller-Andreasen och Karsten Adelmark, som fram till i somras ledde Cybercoms danska verksamhet. I första hand ska Köpenhamnskontoret vara inriktat på finanssektorn och telekomindustrin, uppger Peter Keller-Andreasen.

— Den svenska ekonomin har varit stark länge men börjar nu tappa fart. De danska företagen har vant sig vid ett tuffare klimat och därför blir uppbromsningen mindre, säger han.

I Skåne har KnowIT runt 150 anställda, samtliga i Malmö. Inom ramen för ett nytt samarbete med globala SAS Institutes danska verksamhet är bolaget på väg att rekrytera en handfull nya konsulter inom business intelligence.

Parallellt har Acando rekryterat Mikael Wennolf från HiQ för att styra upp den skånska verksamheten. Han efterträder Patrik Lindqvist, som blev regionchef 2011 med ambitionen att dubbla verksamheten vid Malmökontoret. Sedan dess har personalen istället krympt från 35 till 30 anställda. Även Mikael Wennolf har tillväxtambitioner, men vill inte ange några siffror.

— Vi ska bli betydligt fler, men växa organiskt i takt med att vi tar nya affärer. Några förvärv blir det inte, säger han.

Bland Acandos kunder finns E.on och Region Skåne. Enligt Mikael Wennolf är flera stora kunder på väg in.

— Det är svårt att veta vart konjunkturen är på väg. Men vi hade inte satsat i Skåne om vi inte sett ett bra affärsläge, säger han.

Acando sålde sin danska verksamhet 2011.

Erik Olausson

KnowIT räknar med att vara 10-20 seniora konsulter i Danmark inom ett år. Och i Malmö gör Acando en nystart […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.