torsdag 25 april 2024

inloggad som

Halva ägarskaran lämnar Wonderleap

Jonas Gallon och Pia Sander går ur styrelsen och sitt delägarskap i kommunikationsbyrån Wonderleap i Malmö, mindre än ett år efter att de båda engagerat sig i bolaget.

Det var i slutet av 2011 som Gallon och Sander gick in som delägare i Wonderleap, grundat av Scandvisions tidigare vd Anna Nordström Carlsson och tidigare vice vd Christian Godden. Pia Sander kom närmast från en roll som vd för Exective Foundation Lund. Att hon nu lämnar bolaget förklarar hon med att hon åter vill ha en chefsposition.

— Jag vill ha en mer operativ ledarroll. Det är inte klart vart jag går, jag kommer att gå ut aktivt och titta nu, säger Pia Sander.

Jonas Gallon kom till Wonderleap från Innovationsbron och blev nyligen utsedd till ny vd för Innovator Skåne, Region Skånes bolag för att hitta och kommersialisera affärsidéer inom vården. Han beskriver läget i reklambranschen som hårt.

— Det är grymt konkurrensutsatt och det är inte alltid lätt att få gehör för kommunikationsfrågor i ett tufft konjunkturläge. En iakttagelse är att många av aktörerna i Sydsverige är ungefär lika stora. Det borde ske en förtätning med fusioner de närmaste åren, säger Jonas Gallon.

Efter ägarförändringen står Anna Nordström Carlsson och Christian Godden som ensamma ägare av Wonderleap. Bland uppdragsgivarna finns Skånemejerier, HSB Skåne och Inwido.

Joel Lyth

Jonas Gallon och Pia Sander går ur styrelsen och sitt delägarskap i kommunikationsbyrån Wonderleap i Malmö, mindre än ett år […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.