onsdag 8 maj 2024

inloggad som

Anna Nordström Carlsson ordförande för Film i Skåne

Film i Skåne har till uppdrag att främja tillväxten i Skåne genom att öka kapitaltillströmningen till regionens filmindustri. Nu har bolaget en pr-veteran som ordförande då Wonderleaps vd Anna Nordström Carlsson tillträder på posten.

Som ny ordförande vill Anna Nordström Carlsson stärka Skånes varumärke och på sikt även bredda organisationens uppdrag. 

— Jag har 20 års erfarenhet inom tv och reklam- och dokumentärfilm där jag på nära håll följt branschen. Därtill har jag en bred affärsmässig kunskap, säger Anna Nordström Carlsson.

Hon har tidigare varit vd för Scandvision och har haft styrelseuppdrag i bland annat Skånemejerier och nu också MFF.

Film i Skåne är en del av Business Region Skåne och har de senaste åren haft en omsättning på runt 35 miljoner kronor med drygt tio anställda. Att filmbranschen i Skåne skulle drabbas av någon allvarligare baksmälla när Wallander-eran går mot sitt slut tror Anna Nordström Carlsson inte.

— Det är klart att Wallander har varit bra, men skånsk filmindustri är mycket mer än så i dag. Nyligen tog regissören Gabriela Pichler hem publikpriset i Venendig vilket också är ett kvitto på att Film i Skånes verksamhetet fungerar, säger hon.

Sedan starten 1995 har Film i Skåne varit med och finansierat drygt 60 långfilmer.

Joel Lyth

Film i Skåne har till uppdrag att främja tillväxten i Skåne genom att öka kapitaltillströmningen till regionens filmindustri. Nu har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Danmarkskollen – statsbesök och Eurovision

    Inget får danskar att prata om Sverige som ett kungabesök. Även Eurovision och en dansk bank som slukar svenska pengar tar stor plats i danska tidningar. Rapidus har koll på danskarnas Sverigebild.

  • Kungens solceller i konkurs

    Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.

  • Fortsatt nedåt för Sturup

    Swedavias statistik för april visar att antalet resenärer vid Malmö flygplats fortsätter att minska, minus 39 procent i år jämfört med i fjol. Flygplatsen är därmed sämst i klassen av alla Swedavias flygplatser.

  • Starkt från Peab och Trianon

    Trianons aktie tog ett skutt upp när kvartalsrapporten presenterades i dag. Och Peab överraskar med rekord i orderingång. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.