tisdag 14 maj 2024

inloggad som

IT-bolag expanderar i Malmö

Ängelholmsbaserade IXX IT-partner öppnar kontor i Malmö och räknar med att öka omsättningen i år, efter att ha plockat hem flera större kontrakt, däribland en order från färdtjänstsamordnaren Samres — värd sex miljoner kronor.

Under 2012 räknar företaget med att öka omsättningen från 34 miljoner till 45 miljoner. Bakom ökningen ligger starkare efterfrågan på molnbaserade tjänster, från företag som Konstruktions-Bakelit i Örkelljunga och Ängelholm-Helsingborg Airport.

— Ökningen har skett inom hosting och drift. Företagen är mer villiga idag att outsourca sin IT, och där har vi tagit flera större kontrakt, säger vd Monika Christensson.

IXX jobbar med infrastruktur, drift, systemutveckling och informationssäkerhet. Företaget har i dag 43 anställda, varav tre sitter på det nya Malmökontoret vid Stortorget där Richard Rydén är platschef. Inom kort ska ytterligare sex personer rekryteras till det nya kontoret.

Bland kunderna i Malmö-Lund området finns Samres, fastighetsbolaget Dagon och textilbolaget Falk i Vellinge. Monika Christensson ser inte den redan hårda konkurrensen bland IT-firmor i regionen som något större problem.

— Det har vi här uppe i Ängelhom-Helsingborgs-regionen också. Alla kedjorna finns här också, säger Christensson som själv är majoritetsägare i IXX.

Sören Billing

Ängelholmsbaserade IXX IT-partner öppnar kontor i Malmö och räknar med att öka omsättningen i år, efter att ha plockat hem […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.