torsdag 23 maj 2024

inloggad som

Tung investerarskara satsar på TimeZynk

Mobilteknikbolaget TimeZynk får in fyra miljoner kronor och sex nya, tunga, investerare. Bland annat sällar sig ReadSofts grundare Jan Andersson och Urban Jansson, ledamot i SEB och Höganäs, till ägarskaran. Pengarna ska ta det nyblivna Malmöbolaget ut i Europa.

Sedan starten på Ideon 2009 har TimeZynks mobilbaserade tidsrapporteringssystem börjat användas av bemanningsbolag som DreamWork, NursePartner och Effekt Personal. Med fyra nya miljoner i kassan räknar vd Ulf Jönsson med att vidga kundbasen till bland annat konsult-, service- och byggbolag.

— Vi ska även bredda oss geografiskt. I dag finns våra kunder i Sverige och Norge, nästa steg blir Danmark och därefter Holland och England, säger han.

Av investeringen står ReadSofts huvudägare Jan Andersson för en miljon kronor. Övriga nya delägare har pytsat in en halv miljon var. Utöver styrelseproffset Urban Jansson handlar det bland annat om Magnus Unger, ledamot i Lundin Oils styrelse, samt Björn Svedberg, grundare av modegrossisten Prêt a Porter.

Med marknadssatsningen ska personalen i ett första steg utökas från fem till sju personer. Pengarna räcker till att visa positivt kassaflöde under hösten, hoppas Ulf Jönsson. Han räknar med att 2011 års omsättning på 0,5 miljoner kronor ska öka till cirka 3 miljoner i år.

Sedan tidigare finns en rad industriella profiler i ägarlistan, som Electrolux tidigare vd Hans Stråberg, Sandvikchefen Lars Josefsson och TAT-grundaren Hampus Jakobsson. De tidigare ägarna går in med en mindre del i den aktuella emissionen, men även efter det är grundarna Ulf Jönsson och Johan Heander störst med 22 procent av aktierna var.

Erik Olausson

Mobilteknikbolaget TimeZynk får in fyra miljoner kronor och sex nya, tunga, investerare. Bland annat sällar sig ReadSofts grundare Jan Andersson […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Iconovo tar fram inhalator mot fetma

  I Danmark täljer läkemedelsgiganten Novo Nordisk guld på läkemedel mot fetma. Nu vill Lundabolaget Iconovo ha sin del av den omtalade och snabbt växande marknaden, med en inhalator.

 • Skånska startups till final i Stockholm

  För flitiga Rapidusläsare var det kända bolag som på tisdagen utsågs till finalister i SEB:s företagsutmärkelse Next Awards. Gurkförpackningar, hampa och insatser mot kriminalitet är de verksamheter från region syd som går till final i Stockholm i höst.

 • Fler blommor i skånska vägkanter

  Projektet Hela Sverige Blommar, organiserat av den anrika organisationen Hushållssällskapet, ska odla fler blommor än någonsin i Skåne. En trio skånska banker är de senaste att ansluta sig till projektet.

 • Kassorna tryter för skånska bolag

  Både mjukvarubolaget Modelon och läkemedelsbolaget Respiratorius vill plocka in totalt 78 miljoner i kommande företrädesemissioner. Samtidigt har nanoteknikbolaget Beammwave nyligen avslutat sin företrädesemission med halvdant utfall.