onsdag 22 maj 2024

inloggad som

Hilanders Kitchen läggs ner som eget bolag

Efter att VD Pär Bergkvist och flera andra tunga namn lämnat kommunikationsbyrån Hilanders Kitchen upphör nu verksamheten som eget bolag. Genom en fusion går kvarvarande sex anställda in i moderbolaget Hilanders i Malmö.

Hilanders Kitchen bröts ut till ett dotterbolag sensommaren 2010. Vid början av 2011 fanns elva anställda. Enligt koncernmodern Intellectas VD Richard Ohlson kommer livsmedelssektorn nu att bli ett affärsområde bland andra på Hilanders.

— Det var Pär Bergkvist som drev på att det skulle vara ett eget bolag. Nu är det bara en administrativ börda och det finns ingen anledning att ha kvar två separata bolag. Varumärket Hilanders Kitchen med uppdrag kommer dock att finnas kvar, säger Richard Ohlson.

Även Hilanders VD Peter Füle menar att avvecklingen av dotterbolaget handlar om att minska administrationen. Füle tittar nu på vem som ska leda affärsområdet efter Pär Bergkvist. Bland de befintliga kunderna finns Procordia, Abba Seafood och Pågens.

För ett par veckor sedan kom börsnoterade Intellecta med sin bokslutskommuniké. Hilanders var enda verksamheten som visade minus 2011, även om de exakta resultaten för dotterbolagen inte särredovisas. Enligt Richard Ohlson är Hilanders kassaflöde i dagsläget positivt och han räknar med vinst 2012.

Joel Lyth

Efter att VD Pär Bergkvist och flera andra tunga namn lämnat kommunikationsbyrån Hilanders Kitchen upphör nu verksamheten som eget bolag. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Iconovo tar fram inhalator mot fetma

  I Danmark täljer läkemedelsgiganten Novo Nordisk guld på läkemedel mot fetma. Nu vill Lundabolaget Iconovo ha sin del av den omtalade och snabbt växande marknaden, med en inhalator.

 • Skånska startups till final i Stockholm

  För flitiga Rapidusläsare var det kända bolag som på tisdagen utsågs till finalister i SEB:s företagsutmärkelse Next Awards. Gurkförpackningar, hampa och insatser mot kriminalitet är de verksamheter från region syd som går till final i Stockholm i höst.

 • Fler blommor i skånska vägkanter

  Projektet Hela Sverige Blommar, organiserat av den anrika organisationen Hushållssällskapet, ska odla fler blommor än någonsin i Skåne. En trio skånska banker är de senaste att ansluta sig till projektet.

 • Kassorna tryter för skånska bolag

  Både mjukvarubolaget Modelon och läkemedelsbolaget Respiratorius vill plocka in totalt 78 miljoner i kommande företrädesemissioner. Samtidigt har nanoteknikbolaget Beammwave nyligen avslutat sin företrädesemission med halvdant utfall.