lördag 20 april 2024

inloggad som

Regionens spelföretag samlas för jobbmässa på Minc

I eftermiddag möts regionens datorspelsföretag på inkubatorn Minc i Malmö för att slåss om uppmärksamheten hos nyutbildade spelutvecklare från The Game Assembly — en datorspelsinriktad yrkeshögskoleutbildning i Malmö.

Förutom danskar som IO Interactive och Serious Games deltar även svenska bolag som Ubisoft Massive, Junebud, Southend Interactive och Tarsier.

The Game Assembly startade 2008, med Massive Entertainments dåvarande VD Martin Walfisz som en av projektets ivrigaste pådrivare. Det är också Massive som rekryterat 14 av de 39 designers och spelprogrammerare från utbildningens första årskull som utexaminerades i början av april. Utbildningen är inriktad mot storföretagens behov, även om några av studenterna valt att starta eget.

— Vi kan inte konkurrera med mängden programmerare från Asien. Istället fokuserar vi på att utbilda duktiga programmerare med förmåga att samarbeta, säger Ann-Sofie Sydow, utbildningsledare på The Game Assembly och utbildningssamordnare på branschorganisationen Dataspelsbranschen.

Anders Frick

I eftermiddag möts regionens datorspelsföretag på inkubatorn Minc i Malmö för att slåss om uppmärksamheten hos nyutbildade spelutvecklare från The […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.