söndag 12 maj 2024

inloggad som

VD-byten i fyra skånska bolag

Christer Jacobsson ersätter Fredrik Lindblad som VD för medicinteknikföretaget QuickCool i Lund. Han har tidigare varit verksam inom Vingmeds och Johnson & Johnsons verksamheter i Sverige och har också varit VD för bland annat forskningsbolaget Millicore, med säte i Stockholm.

Mats Lindskog tar över som VD på det börsnoterade Malmöbolaget Acap Invest. Han har ett förflutet från Ericsson, Sony Ericsson och Ikeakoncernen. Lindskog tillträder i mars. En extra bolagsstämma ska i februari besluta om han även ska ges möjlighet att gå in som ägare med uppåt tre miljoner kronor samt teckningsoptioner därutöver. Acaps portföljbolag omsatte 713 miljoner kronor 2009, en minskning med 23 procent mot året före.

Under julhelgen har det även skett tillsättningar i medicin- och bioteknikbolagen LifeAssays och Chemel i Lund, båda grundade av Dario Kriz. I LifeAssays har Anders Ingvarsson tagit över VD-posten efter just Dario Kriz. Han kommer närmast från en position som marknads- och försäljningsansvarig på franska ExonHit Therapeutics. LifeAssays, som i höstas fick en ny storägare i finansmannen Sten K Johnsson, påbörjar i februari en nyemission för att plocka in tio miljoner kronor.

I Chemel har styrelseledamoten och tidigare VD:n Margareta Krook utsetts till tillförordnad VD sedan Sara Jensen lämnat posten på egen begäran.

Rapidus

Christer Jacobsson ersätter Fredrik Lindblad som VD för medicinteknikföretaget QuickCool i Lund. Han har tidigare varit verksam inom Vingmeds och Johnson […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen