fredag 19 april 2024

inloggad som

Nya värvningar på Academic Search, ProNoxis och Hilding Anders

Fred Ridderstad är ny styrelseordförande i rekryteringsföretaget Academic Search International, med säte i Malmö. Han har tidigare varit VD i telekomdistributören Axcom, inom Axel Johnson-koncernen, som 2008 såldes till brittiska 20:20 Mobile Group.

Ideonbolaget ProNoxis har fått två nya namn i styrelsen: Active Biotechs VD Tomas Leanderson och Ulf Björklund, VD för cancerläkemedelsbolaget Aprea i Karolinska Institutet Science Park. ProNoxis utvecklar småmolekylära läkemedel som ska öka kroppens produktion av fria syreradikaler och motverka kronisk inflammation. Investeringsbolaget LU Bioscience äger en fjärdedel av ProNoxis, som leds av VD Karin Bryder.

Daniel Oelker är ny informationschef på sängtillverkaren Hilding Anders i Malmö. Posten har funnits tidigare men inte ingått i koncernledningen och rekryteringen är enligt VD Anders Pålsson ett steg på vägen mot att bli ett mer publikt bolag. Daniel Oelker är utbildad snickare och journalist och har de senaste åren jobbat som informationschef på  Malmöbaserade Thulekoncernen.

Rapidus

Fred Ridderstad är ny styrelseordförande i rekryteringsföretaget Academic Search International, med säte i Malmö. Han har tidigare varit VD i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.