söndag 25 februari 2024

inloggad som

Nya värvningar på ProstaLund och Euroflorist

Ny ordförande i medicinteknikbolaget ProstaLund är Conny Karlsson. Han har en bakgrund som VD för Duni och sitter i styrelserna för bland annat Swedish Match och TeliaSonera. Näst största ägare i ProstaLund är affärsmannen Bo Håkansson.

Ny huvudägare i ProstaLund är Frankrikebaserade BWG Holding, som kontrolleras av William Gunnarsson. Gunnarsson tar nu också en plats i styrelsen. Han har bland annat varit VD för Bristol Myers och för Nobel Pharma i Japan. ProstaLund har utvecklat en metod för mikrovågsbehandling av godartad prostataförstoring.

Malmöbaserade Euroflorist har rekryterat Marie Eckerwall från Google Ireland till marknadsavdelningen. Hon ska bli ansvarig för Euroflorists optimering för och marknadsföring via sökmotorer. Förra veckan förvärvade Euroflorist det brittiska bolaget eFlorist med 55 anställda, vilket gör att Euroflorist numera har totalt 140 medarbetare.

Rapidus

Ny ordförande i medicinteknikbolaget ProstaLund är Conny Karlsson. Han har en bakgrund som VD för Duni och sitter i styrelserna […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.