lördag 22 juni 2024

inloggad som

Nya värvningar: NeuroVive, CanImGuide och Venture Cup

Mikael Brönnegård blir ny VD för bioteknikbolaget NeuroVive Pharmaceutical i Lund. Eskil Elmér, uppfinnare och grundare, lämnar VD-posten men stannar i verksamheten som forskningschef. Brönnegård sitter sedan 2008 i NeuroVives styrelse och har tidigare bland annat jobbat som forskningsläkare på Eli Lilly.

Cancerläkemedelsbolaget CanImGuide Therapeutics i Höllviken har fått Jerker Ringström som ny ordförande. Ringström är VD för Lundabolaget Stricent, som säljer datainsamlingssystem för kliniska prövningar. VD för CanImGuide är forskaren Leif Håkansson.

Johanna Bohlin är ny projektledare på Venture Cup Syd. Hennes ansvarsområde är tävlingar och utbildning. Om en dryg månad hålls regionfinalen i entreprenörstävlingen Venture Cup, då det avgörs vilka av Sydsveriges tio nominerade affärsidéer som får åka till riksfinalen i juni.

Rapidus

Mikael Brönnegård blir ny VD för bioteknikbolaget NeuroVive Pharmaceutical i Lund. Eskil Elmér, uppfinnare och grundare, lämnar VD-posten men stannar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Glad midsommar!

  Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

 • Het sommar för skånska gamingbolag

  Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

  Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]