måndag 20 maj 2024

inloggad som

AudioDev ska säljas inom en månad

|  
|  

Någon formell rekonstruktion kan det inte bli tal om för Malmöbolaget AudioDev. Det menar konkursförvaltaren Leif Ljungholm, som istället satsar på att sälja de livskraftiga delarna av konkursboet inom en månad.

— En rekonstruktion skulle bara vara möjligt genom en kombination av skuldnedskrivningar och en nyemission. Men en nyemission var man redan inne i utan att lyckas, säger Leif Ljungholm från Malmöbyrån Glimstedt.

Dagarna efter att konkursansökan lämnats in har han ägnat åt att säkra junilönerna åt de cirka 30 anställda som blivit av med sina jobb. Nu ska skulder och tillgångar sammanställas innan konkursboet bjuds ut till försäljning nästa vecka.

— Det är ganska bråttom att få det sålt. Om verksamhet inte är igång om en månad finns det inga kunder kvar, säger Leif Ljungholm till Rapidus.

Erik Olausson

Någon formell rekonstruktion kan det inte bli tal om för Malmöbolaget AudioDev. Det menar konkursförvaltaren Leif Ljungholm, som istället satsar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]