söndag 28 april 2024

inloggad som

Gamla ägarna köper tillbaka Mubito

|  ,
|  

De tidigare huvudägarna till Mubito i Malmö har köpt tillbaka resterna av det konkursade bolaget. Därmed kommer cirka 15 av det tidigare 30-talet anställda få behålla sina jobb.

De nygamla ägarna, med tidigare styrelseordförande Jørgen Gransøe i spetsen, fullföljer med köpet sin plan från konkursen att lägga om Mubitos verksamhet.

Bolagets teknik används för att förenkla utvecklingen av marknadsförings- och fansajter åt artister som Linda Bengtzing och Amanda Jensen. Tidigare har företaget även ägnat sig åt själva hemsideproduktionen, men den verksamheten ska helt skalas bort, uppger Richard Murbeck som finns med bakom köparen AMS Holding.

— Vi ska bli ett renodlat produktbolag och fokusera ännu mer på de stora skivbolagen. Det är det vår teknik var avsedd till från början, säger han.

Med köpet kommer hälften av personalen i Malmö kunna vara kvar, uppger Richard Murbeck. Mubitogruppen innefattar även bolag i England och Ukraina och hade vid konkursen knappt 50 anställda. Förlusten 2007 slutade på 5,5 miljoner kronor.

Mubitos artistsajter kommer att leva vidare som tidigare.

Erik Olausson

De tidigare huvudägarna till Mubito i Malmö har köpt tillbaka resterna av det konkursade bolaget. Därmed kommer cirka 15 av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.