söndag 19 maj 2024

inloggad som

MVA-ambassadörer till Kanada och Sydkorea

Medicon Valley Alliances ambassadörsprogram ska utvidgas med poster i kanadensiska Vancouver och Sydkoreas huvudstad Seoul. Detta efter att Region Skåne, Region Sjælland och Region Hovedstaden har skjutit till 15 miljoner danska kronor till projektet. Målet är att skapa ytterligare kontakter, investeringar och vetenskapliga utbyten mellan Medicon Valley och övriga life science-kluster runt om i världen.

Därmed utvidgas programmet från det första och hittills enda ambassadörsamarbetet, som lanserades förra året. Då posterades en representant från regionen i Kobe i Japan medan en japansk representant blev stationerad i Medicon Valley.

— Nu börjar ambassadörsprogrammet ta form. Det är unikt bland regionerna i världen och kan kopieras till andra branscher som IT och cleantech, säger MVA:s VD Stig Jørgensen.

Han menar att utbytet med Kobe redan givit resultat. Bland annat i form av kontakter med universitet samt att små japanska bioteknikbolag presenterats för stora aktörer i regionen som söker nya forskningsresultat.

Omkring 100 olika projekt har presenterats på detta sätt för tungviktare som Novo och AstraZeneca, som även varit på besök i Japan. Ett antal större japanska läkemedelsbolag har också varit på besök i regionen, även om det ännu inte resulterat i några påskrivna kontrakt.

Förutom i Kanada och Sydkorea ska en tredje ambassadörspost inrättas under 2010. Målet är tolv olika utbyten innan 2012. Det kommer kosta ytterligare miljoner, något Stig Jørgensen hoppas få finansiering till från bland annat svenska och danska regeringen. Ansökan om Interregpengar från EU har hittills mötts med avslag.

Keld Broksø

Medicon Valley Alliances ambassadörsprogram ska utvidgas med poster i kanadensiska Vancouver och Sydkoreas huvudstad Seoul. Detta efter att Region Skåne, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]