torsdag 9 maj 2024

inloggad som

Malmö ny bas när TicTac expanderar

Karlskronabaserade TicTac Interactive köper upp utbildningsbolaget Informators verksamhet inom e-learning. I och med förvärvet flyttar TicTac huvudkontoret till Malmö.

Stockholmsbaserade Informator etablerade sig i Skåne för knappt två år sedan genom köpet av Sigmas dotterbolag Sigma Education, som då hade tio anställda och just hade vänt till en liten vinst efter år av förluster.

Men inte heller Informator fick någon riktig snurr på verksamheten och nu säljs resterna till TicTac Interactive. Med köpet följer fyra anställda i Malmö och en i Stockholm.

TicTac går därmed från tre till åtta anställda. Inom en snar framtid ska de vara tio, uppger Carolina Palmqvist, som i samband med köpet går in som ny VD och delägare. Hon kommer närmast från posten som VD för den nätbaserade resebyrån Travelstart i Malmö.

— Det blir inte lätt att få lönsamhet i det. Men utbildningsbranschen är ganska mossig, här finns en jättemöjlighet om vi lyckas göra det lite rockigare, säger Carolina Palmqvist till Rapidus.

TicTac har sysslat med olika former av interaktiv utbildning i digital form sedan starten 1999. Målgruppen är främst större företag med hundratals anställda utspridda på många platser. I kundlistan finns bland annat Telia, E.on och Region Skåne. Bland konkurrenterna inom e-learning finns Avensia Innovations dotterbolag Grade.

Erik Olausson

Karlskronabaserade TicTac Interactive köper upp utbildningsbolaget Informators verksamhet inom e-learning. I och med förvärvet flyttar TicTac huvudkontoret till Malmö. Stockholmsbaserade […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.