måndag 29 april 2024

inloggad som

Snabbväxande Mubito drar ner i Malmö

|  
|  

Fyra personer får gå då Malmöbolaget Mubito koncentrerar verksamheten och drar ner på webbutvecklingen. Samtidigt räknar VD med break-even i år.

Mubitos teknik används för att förenkla utveckling av mySpace-liknande hemsidor där artister som Charlotte Perrelli och Marit Bergman kan marknadsföra sig själva och sälja sin musik. Tidigare har Mubito även gjort själva hemsideproduktionen, men den verksamheten bantas nu ner.

— Det är dels del i en långtidsstrategi, dels ett sätt att visa lönsamhet snabbare nu när investeringsklimatet blivit sämre, säger VD Andrew Martyn.

Mubito, som grundades 2006, gick med cirka 5,5 miljoner kronor i förlust 2007. Andrew Martyn vill inte uttala sig om vare sig omsättning eller resultat 2008. Under året har bolaget bland annat fått i uppdrag att lansera sajter för vinnarna i Idol och danska motsvarigheten X Factor för Sony Music i Sverige respektive Danmark. Andrew Martyn siktar nu på break-even under 2009.

— Vi är på väg att lansera sajter för ett antal stora kunder i Storbritannien och räknar med att få X Factoruppdraget även i år, säger han.

I oktober öppnade bolaget kontor i Storbritannien, i dag med tre personer på plats. Sedan tidigare finns även en utvecklingsavdelning i Kiev. Efter omorganisationen har Mubito 46 anställda varav ett 30-tal i Malmö.

Erik Olausson

Fyra personer får gå då Malmöbolaget Mubito koncentrerar verksamheten och drar ner på webbutvecklingen. Samtidigt räknar VD med break-even i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.