söndag 16 juni 2024

inloggad som

Investor satsar 270 miljoner i Active Biotech

|  ,

Läkemedelsbolaget Active Biotech tar in 270 miljoner kronor i en riktad emission. Genom investeringen får Investor en ägarandel på runt åtta procent i Lundabolaget.

Kapitalet ska enligt Active Biotechs pressmeddelande gå till den fortsatta utvecklingen av bolagets projektportfölj.

Teckningskursen för aktierna är 45 kronor, jämfört med 48,80 kronor vid stängningen i går ikväll.

Mer information om affären kommer i dagens ordinarie nyhetsbrev från Rapidus.

Joel Lyth

Läkemedelsbolaget Active Biotech tar in 270 miljoner kronor i en riktad emission. Genom investeringen får Investor en ägarandel på runt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Recept mot matsvinn i Lejonkulan

    Varje år orsakas matsvinn för mer än 100 miljarder dollar av temperaturavvikelser i transportkedjan av kylda och frysta livsmedel. Startupen […]


  • 740 Mkr till Sandberg

    Camurus huvudägare Sandberg Development sålde här om dagen aktier i Camurus för 740 Mkr. Vd Stefan Persson berättar varför.

  • Storytel gjorde honom till ängel

    En tidig investering i ljudboksjätten Storytel betalade av sig med råge och har möjliggjort flera investeringar i skånska bolag. Filip Larsson är en aktiv affärsängel i regionen, och något av en doldis.

  • Köpfest i skånska bolag 

    Skånska bolag lockar investerare. IT-företaget Nordlo köper ett skånsk familjeföretag och tripplar därmed sin omsättning samtidigt som Spiltan Invest investerar stort i ett stenkrossbolag från Blentarp. 

  • Tunt i Affärsänglarnas portfölj

    Två av fem bolag som Affärsänglarna listar som ”sina” bolag är i eller på väg i konkurs. Här visar vi listan.

  • Iconovo tar fram inhalator mot fetma

    I Danmark täljer läkemedelsgiganten Novo Nordisk guld på läkemedel mot fetma. Nu vill Lundabolaget Iconovo ha sin del av den omtalade och snabbt växande marknaden, med en inhalator.

  • Kassorna tryter för skånska bolag

    Både mjukvarubolaget Modelon och läkemedelsbolaget Respiratorius vill plocka in totalt 78 miljoner i kommande företrädesemissioner. Samtidigt har nanoteknikbolaget Beammwave nyligen avslutat sin företrädesemission med halvdant utfall.

  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.