tisdag 30 april 2024

inloggad som

… men chefen hoppar av

Helene Vogelmann slutar som VD för Mobile Heights. Hon går till LU Innovation där hon kommer att arbeta med finansieringsstrategi samt för att universitetet ska bli en integrerad del av det regionala och nationella innovationssystemet.

— Jag är en utvecklare och entreprenör. När nu Mobile Heights går in i en ny fas med open innovation och jag fick frågan från universitetets innovationsdirektör Ashkan Pouya om att börja arbeta med dem, så var det svårt att tacka nej, säger Helene Vogelmann.

Tidigare har hon arbetat som handläggare på Vinnova och som utvecklare av klusterprogrammet Transforma på Nutek. Hon har även erfarenheter från Finland där hon inom ramen för EU:s Östersjöstrategi och innovationsprogrammet BSR Stars hjälpt till att utveckla innovationssystemet.

Mobile Heights ordförande Joakim Nelson har en handfull kandidater att välja mellan till posten som ny VD.

Förutom Helene Vogelmann slutar även klusterchefen Erik Stenberg. Kommunikatören Mikael Wallmark lämnade sitt jobb i februari. Ytterligare tre medarbetare är för närvarande föräldralediga i den normalt tio personer starka organisationen.

Anders Frick

Helene Vogelmann slutar som VD för Mobile Heights. Hon går till LU Innovation där hon kommer att arbeta med finansieringsstrategi […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad