söndag 8 september 2024

inloggad som

Dansk immunterapi avbryter svensk notering

|  
|  

Förra veckan rapporterade Rapidus om flera skånska företag som skjutit upp eller ställt in sina noteringsplaner i år. Nu har även det danska immunteknikföretaget Cytovac valt att avbryta sin börsintroduktion.

Bolaget siktade på att noteras på svenska First North den 22 maj, där målet var att få in 80 miljoner kronor.

– Vi lyckades först fylla vårt erbjudande med både institutioner och privata ägare. Men några stora investerare blev nervösa över hur biotekniksfären utvecklades på marknaden och drog sig tillbaka. Då valde vi att vänta med börsintroduktionen, säger Cytovacs vd Kim Arvid Nielsen till Rapidus.

Kapitalet som Cytovac skulle ta in via börsnoteringen var tänkt att räcka till fas 2-studierna, som ska bli färdiga under första halvåret 2020. Nu delas finansieringen i stället upp mellan de investerare som håller fast vid sina åtaganden och en ny planerad emissionsrunda senare under året.

– Vore jag investerare så skulle jag också titta på marknaden och att flera bolag har fallit kraftigt efter att de noterats. Så vi känner inte att det handlar om just Cytovac utan om marknaden i sig, säger Kim Arvid Nielsen.

Hur långt från marknaden är era immunterapier för olika cancerformer?

– Om vi har tur med testerna och kan övertyga de europeiska myndigheterna att skynda på licensprocessen kan vi få ut produkter på marknaden till 2022. Måste vi gå den långa vägen handlar det om 2025.

En notering på First North planeras nu i stället under 2020, efter att fas 2-studierna är färdiga.

Niclas Lindstrand

Förra veckan rapporterade Rapidus om flera skånska företag som skjutit upp eller ställt in sina noteringsplaner i år. Nu har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Bolaget som tar in 1,1 mdr på en dag

    För vissa går det lätt att få riskkapital. Här är bolaget som på onsdagen sonderade intresset för att pytsa in 1 miljard kronor. Samma kväll fanns löften om 1,1 miljarder.

  • Fåhraeus fyller på sin fond

    Serieentreprenören Christer Fåhraeus räknar med att ha 700 Mkr i torrt krut till årsskiftet i sin investeringsfond FSG 2. Det senaste förvärvet är en mindre andel i Göteborgsföretaget Promimic.

  • Mer EU-pengar till skånska aktörer

    Skåne har utnämnts till att vara en av EU:s 151 “Region Innovation Valleys”, innovationsregioner. Initiativet ska hantera EU:s samhällsutmaningar och stärka den gemensamma konkurrenskraften.