söndag 5 maj 2024

inloggad som

Diaverum flyttar till Hyllie

Dialyskoncernen Diaverum – tidigare Gambro Healthcare – flyttar i juli huvudkontoret från födelseorten Lund till nybyggda lokaler i Hyllie.

– Närheten till Köpenhamn är en fördel. Vi har många inresande från hela världen till vårt kontor och då är det bra med snabba förbindelser till en stor flygplats som Kastrup, säger Patrik Syrén, pr- och informationschef vid Diaverum Group.

Det är ännu oklart om Diaverums nya koncernchef och vd Dimitris Moulavasailis, som tillträdde i december 2018, kommer att vara bosatt i Sverige eller i Köpenhamn. Hans företrädare Dag Andersson lämnade posten för att gå in som ordförande för dotterbolaget Diaverum Arabia, som i januari förlängde sitt mångmiljardsavtal med det saudiska hälsoministeriet.

Diaverum är sprunget ur Wallenberggruppens uppdelning av Gambro, då Gambro Healthcare såldes till brittiska riskkapitalbolaget Bridgepoint. Enligt uppgifter i Dagens Industri har Bridgepoint planer på att notera bolaget på Stockholmsbörsen under året, efter tidigare planer på att sälja koncernen. Varken Patrik Syrén eller Bridgepoint vill dock kommentera uppgifterna.

Koncernen finns i dag 19 länder, har mer än 11.000 anställda och en global omsättning på 727 miljoner euro. För närvarande har bolaget fem kliniker i Sverige: i Falköping, Solna, Södertälje, Nacka samt i Järfälla. Vid huvudkontoret, som fram till juli ligger i Lund, sitter ledningsgruppen för Sverige samt koncernövergripande funktioner. Sammanlagt rör det sig om ett 70-tal anställda.

Jessika Nord

Dialyskoncernen Diaverum – tidigare Gambro Healthcare – flyttar i juli huvudkontoret från födelseorten Lund till nybyggda lokaler i Hyllie. – […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.