torsdag 25 april 2024

inloggad som

Göran Hedbys går in i studentbolag

Göran Hedbys blir styrelseordförande i LU Holding-bolaget Bylife. Han har tidigare varit vd för flera av Alfa Lavals dotterbolag i Sverige, Danmark, Grekland, Tjeckien och Slovakien, men lämnade industrijätten för två år sedan. Idag är han bland annat ordförande för Lundabolaget Optifreeze och det var den vägen han kom i kontakt med Bylife.

– Optifreeze har också en koppling till LU Holding, som gör ett jättebra jobb med att hjälpa entreprenörer att gå från en idé till ett etablerat bolag. Jag kommer inte att vara operativ i Bylife, det är upp till vd Erik Wilson och hans team. Min roll är att coacha honom, berättar Göran Hedbys för Rapidus.

Bylife grundades för två år sedan av Lundastudenterna Erik Wilson och Zacharias Holm. Företaget utvecklar och säljer växtväggar där bevattningen styrs och övervakas på distans. I fjol gick LU Holding in som delägare och nu späds ägandet ut ytterligare i och med att Göran Hedbys köper en procent av aktierna och även de anställda erbjuds att bli delägare i företaget, som fått. sina första betalande kunder nyligen.

– Min investering ska ses symboliskt. För att jag ska fastna för ett företag måste jag både tro på produkten och människorna bakom den. Här är det check på båda delarna, det är en spännande produkt som ligger i tiden med sin styrning av individuella sektioner. Och jag blev verkligen smittad av Erik Wilsons engagemang och commitment, säger Göran Hedbys.

Niclas Lindstrand

Göran Hedbys blir styrelseordförande i LU Holding-bolaget Bylife. Han har tidigare varit vd för flera av Alfa Lavals dotterbolag i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.