fredag 1 mars 2024

inloggad som

Göran Hedbys går in i studentbolag

Göran Hedbys blir styrelseordförande i LU Holding-bolaget Bylife. Han har tidigare varit vd för flera av Alfa Lavals dotterbolag i Sverige, Danmark, Grekland, Tjeckien och Slovakien, men lämnade industrijätten för två år sedan. Idag är han bland annat ordförande för Lundabolaget Optifreeze och det var den vägen han kom i kontakt med Bylife.

– Optifreeze har också en koppling till LU Holding, som gör ett jättebra jobb med att hjälpa entreprenörer att gå från en idé till ett etablerat bolag. Jag kommer inte att vara operativ i Bylife, det är upp till vd Erik Wilson och hans team. Min roll är att coacha honom, berättar Göran Hedbys för Rapidus.

Bylife grundades för två år sedan av Lundastudenterna Erik Wilson och Zacharias Holm. Företaget utvecklar och säljer växtväggar där bevattningen styrs och övervakas på distans. I fjol gick LU Holding in som delägare och nu späds ägandet ut ytterligare i och med att Göran Hedbys köper en procent av aktierna och även de anställda erbjuds att bli delägare i företaget, som fått. sina första betalande kunder nyligen.

– Min investering ska ses symboliskt. För att jag ska fastna för ett företag måste jag både tro på produkten och människorna bakom den. Här är det check på båda delarna, det är en spännande produkt som ligger i tiden med sin styrning av individuella sektioner. Och jag blev verkligen smittad av Erik Wilsons engagemang och commitment, säger Göran Hedbys.

Niclas Lindstrand

Göran Hedbys blir styrelseordförande i LU Holding-bolaget Bylife. Han har tidigare varit vd för flera av Alfa Lavals dotterbolag i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.