torsdag 25 april 2024

inloggad som

Namnkunniga affärsänglar går in i Engaging Care

Malmöbolaget Engaging Care har rest sju miljoner kronor. Kapitalanskaffningen ska följas av ytterligare en under året.

– Vi är inte riktigt färdiga med planerna, men det kommer vara en större runda, säger vd Charlotta Tönsgård till Rapidus.

I den senaste emissionen deltog bland annat Hampus Jakobsson, Sophia Bendz, som var en av Spotifys första anställda, Erik Byrenius, medgrundare av OnlinePizza, samt privatpersoner och fonder från Köpenhamn.

Engaging Care utvecklar mjukvara som hjälper patienter att själva hålla reda på sin sjukdom samt tillhandahåller en kommunikationskanal med vården. Planen är att bredda verksamheten i Sverige till exempelvis mödravård och ögonkliniker. Sedan tidigare ligger fokus på patienter som genomgått organtransplantation.

– Att vi går utomlands med organtransplantation under året känns inte helt främmande, säger Charlotta Tönsgård.

Enskilt största ägare är Charlotta Tönsgård, som tillsammans med Annica Carnbring Belfrage äger majoriteten. Engaging Care sysselsätter tolv personer.

Emily Binks

Malmöbolaget Engaging Care har rest sju miljoner kronor. Kapitalanskaffningen ska följas av ytterligare en under året. – Vi är inte […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.