onsdag 17 april 2024

inloggad som

Namnkunniga affärsänglar går in i Engaging Care

Malmöbolaget Engaging Care har rest sju miljoner kronor. Kapitalanskaffningen ska följas av ytterligare en under året.

– Vi är inte riktigt färdiga med planerna, men det kommer vara en större runda, säger vd Charlotta Tönsgård till Rapidus.

I den senaste emissionen deltog bland annat Hampus Jakobsson, Sophia Bendz, som var en av Spotifys första anställda, Erik Byrenius, medgrundare av OnlinePizza, samt privatpersoner och fonder från Köpenhamn.

Engaging Care utvecklar mjukvara som hjälper patienter att själva hålla reda på sin sjukdom samt tillhandahåller en kommunikationskanal med vården. Planen är att bredda verksamheten i Sverige till exempelvis mödravård och ögonkliniker. Sedan tidigare ligger fokus på patienter som genomgått organtransplantation.

– Att vi går utomlands med organtransplantation under året känns inte helt främmande, säger Charlotta Tönsgård.

Enskilt största ägare är Charlotta Tönsgård, som tillsammans med Annica Carnbring Belfrage äger majoriteten. Engaging Care sysselsätter tolv personer.

Emily Binks

Malmöbolaget Engaging Care har rest sju miljoner kronor. Kapitalanskaffningen ska följas av ytterligare en under året. – Vi är inte […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Miljonregn över skånska startups

  ,
  Almi Invest har säkrat 1,6 miljarder kronor till nya investeringar, ett glädjebesked för svenska entreprenörer. Nu kan Rapidus avslöja hur stor del av kakan som går till skånska bolag. 

 • Det offentliga räds inte NIS2

  I EU-direktivet NIS2 omfattas såväl kommuner som lärosäten och Region Skåne i sin helhet av nya cybersäkehetsregleringar. Trots att flera kommuner har blivit hackade så sent som i år anser stora skånska förvaltningar att de redan lever upp till de nya kraven.

 • Sandberg donerar 100 Mkr

  Sandberg Development donerar 10 miljoner kronor per år i tio år till Malmö universitet. Pengarna ska gå till universitetets vattenforskning.