fredag 23 februari 2024

inloggad som

Nya värvningar på Mobill och SEB – avhopp från EY

Joakim Held är ny extern vd för Malmöbolaget Mobill, som utvecklar biljett- och parkeringsappar. Han kommer närmast från tjänsten som regionchef på IT-konsultbolaget Amesto Solutions, och tar över efter storägaren Tommy Larsson som bolagets första operativa vd på heltid. Mobill hade 2016 en omsättning på 16 miljoner kronor, och gjorde en förlust på -21 miljoner. Enligt Joakim Held är siffrorna för 2017 i samma härad. Bolaget har sju anställda.

Anders Lundström är ny Malmöchef för SEB:s avdelning för private banking, alltså rådgivning till företagare och förmögna privatpersoner. Han har ett långt förflutet inom SEB och kommer närmast från posten som chef för kapitalrådgivningen i Lund och Helsingborg.

Therése Lorentzon lämnar EY i Malmö för att starta det egna företaget Pro Tempore tillsammans med tidigare EY-kollegan Johanna Deras. Duon har de senaste åren byggt upp revisionsjättens verksamhet inom uthyrning av ekonomikonsulter på interimsbasis i Malmö och Göteborg till att omfatta runt 25 konsulter. I Pro Tempore ska de göra samma sak fast i egen regi. Pro Tempore har kontor i Malmö och Göteborg. Therése Lorentzon räknar med att bolaget ska ha ett tiotal anställda inom ett år.

Rapidus

Joakim Held är ny extern vd för Malmöbolaget Mobill, som utvecklar biljett- och parkeringsappar. Han kommer närmast från tjänsten som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.