tisdag 16 april 2024

inloggad som

Engaging Care ska mångdubbla personalstyrkan

Engaging Care planerar växa efter nyförvärvet av Min Doktors tidigare vd Charlotta Tönsgård. Samtidigt ska Malmöbolaget flytta ut ur delägaren Djäkne Startup Studios lokaler, där man suttit under året.

I dagsläget arbetar tidigare vd Annica Carnbring Belfrage, Charlotta Tönsgård, Peter Andersson med ett förflutet på Mobenga, samt fem av Djäknes utvecklare i bolaget.

– Vi planerar bli uppemot 20 personer under 2018. Vi flyttar ur Djäkne Startup Studios lokaler till en annan lokal på Djäknegatan till årskiftet, säger Annica Carnbring Belfrage till Rapidus.

Djäkne Startup Studio har under året backat upp Engaging Care. Till en början med sin rådgivning och tid, senare har de även tagit en mindre ägarandel. I somras reste Engaging Care fyra miljoner kronor från Tommy Hedberg, och Pia Althin via Kudu AB, som tidigare även investerat i kalendertjänsten Simpliday. Nu bäddar bolaget för en större runda.

– Vi har precis startat upp en finansieringsrunda som ska ta oss in i 2019. Detaljerna är inte riktigt klara men någonstans mellan 15 och 20 miljoner kronor ska vi ta in, säger vd Charlotta Tönsgård till Rapidus.

Engaging Care utvecklar mjukvara som hjälper patienter att själva hålla reda på och kontrollera sin sjukdom. Det kan vara allt från kunskap om sitt tillstånd till kommunikation med sin vårdgivare. Bolaget riktar sig sedan tidigare mot personer med diabetes och sjuklig fetma,  som idag används av Blekinge läns landsting. Nästa fokus ligger på organtransplantation.

Största ägare är Annica Carnbring Belfrage, Charlotta Tönsgård och Peter Andersson, resten ägs av ängelinvesterare.

Emily Binks

Engaging Care planerar växa efter nyförvärvet av Min Doktors tidigare vd Charlotta Tönsgård. Samtidigt ska Malmöbolaget flytta ut ur delägaren […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nato är nya drömkunden…

    Medlemskapet i Nato öppnar en marknad värd över tusen miljarder dollar årligen. Det gäller inte bara för försvarsmateriel, flera branscher kan gräva guld i försvarsalliansen.

  • …och en guldgruva för startups

    Utöver att bli leverantör till miljardmaskineriet Nato finns det stora pengar att söka i försvarsrelaterade fonder. Men skånska bolag kan få vänta på sin del av kakan.

  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.