måndag 4 december 2023

inloggad som

Cybercom och Acando får nya toppchefer i Skåne

Conny Karlsson, Cybercoms chef i Öresundsregionen, lämnar IT-konsultkoncernen. Som en konsekvens får såväl Cybercom som börsnoterade Acando nya toppar i Skåne.

För att fylla Conny Karlssons skor har Cybecom värvat Fredrik Hellström. Han har jobbat i IT-konsultbranschen i Skåne sedan han 2008 ansvarade för att starta och bygga upp Avegas Malmökontor. De senaste åren har han varit regionchef för Acando i södra Sverige.

Cybercom, som köptes ut från börsen 2015 av JCE Group tillsammans med sydsvenska näringslivsprofilen Nicolas Hassbjer genom ägarbolaget Tequity, har i dag runt 200 anställda i Öresundsregionen. Drygt 120 finns i Malmö och resten vid kontoren i Lund och Köpenhamn. Fredrik Hellström räknar med att omsätta 250 miljoner kronor i regionen under 2017.

Bland kunderna i Skåne finns en rad storbolag som Ikea, Sony, Ericsson, E.on och Tetra Pak.

– Vi jobbar mycket med innovations- och transformationsagendor, vilket är vanligast i större bolag. Men vi har även mindre företag i kundlistan, säger Fredrik Hellström.

På Acando tar Peter Axelsson över rollen som regionchef. Han har ett långt förflutet på Tieto men har jobbat på Acandos Malmökontor det senaste året. Även Acando har skånska storbolag i kundlistan, däribland Tetra Pak, Duni och Alfa Laval. Malmökontoret har de senaste tre åren växt från ett 50-tal till i dag närmare 100 anställda.

Erik Olausson

Conny Karlsson, Cybercoms chef i Öresundsregionen, lämnar IT-konsultkoncernen. Som en konsekvens får såväl Cybercom som börsnoterade Acando nya toppar i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad