tisdag 4 juni 2024

inloggad som

Rapidus önskar glad påsk!

Rapidus tar nu ledigt några dagar över påsk. Vi är tillbaka igen på tisdag den 29:e mars med fler exklusiva nyheter, analyser och möten.

Under vintern har vi bland annat rapporterat om att e-handelskoncernen CarpetVista och miljardföretaget Safegate fått nya ägare, att Apsis hamnat i en juridisk tvist med hajpade uppstartsbolaget GetAccept samt om storemissioner i Oatly och nu senast Sol Voltaics, som får in ett saudiskt investeringsbolag som nya delägare.

Mycket har dock kretsat kring telekomklustret i Lund, där Sony Mobile dragit ned medan bland andra Bosch och Apple växlat upp. Parallellt har bolagen bildade från tidigare Sony Mobile-anställda tagit sina första stapplande steg.

Erik Olausson_litenKanske läser du det här i skidbacken eller hängmattan. Eller så sliter på du kontoret med det sista som ska fixas innan ledigheten. I vilket fall önskar vi på Rapidus-redaktionen en glad påsk och en riktigt avkopplande långhelg!

/Erik Olausson,
chefredaktör och ansvarig utgivare

Rapidus tar nu ledigt några dagar över påsk. Vi är tillbaka igen på tisdag den 29:e mars med fler exklusiva […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Köpfest i skånska bolag 

    Skånska bolag lockar investerare. IT-företaget Nordlo köper ett skånsk familjeföretag och tripplar därmed sin omsättning samtidigt som Spiltan Invest investerar stort i ett stenkrossbolag från Blentarp. 

  • Sälja eller sälja ut?

    Skånska etablerade företagare skrattar hela vägen till banken när de säljer sina företag. Kommer fler att säljas? Ja, det är högst sannolikt. Det är ju kul för aktieägarna, men tråkigt för regionen.

  • Precise toppvärvar från Lime

    Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på […]

  • Danmarkskollen – Swifties, troll och krig

    ,
    Danskarna pratar gärna om Sverige när något går fel, som Sverigedemokraternas trollfabrik. Men det finns också en viss avundsjuka från Köpenhamn, till exempel när superstjärnor som Taylor Swift inte tar sig över sundet.