torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Skarpt läge för färskt Mincbolag

Det nystartade Mincbolaget Spys.io lanserar på kort tid sin andra tjänst för datainsamling. Till våren planeras en kapitalrunda för att få ut produkterna på marknaden.

Spysio, som antagits till acceleratorprogrammet FastTrack i Mincs regi, utvecklar online-tjänster för datainsamling. Den första tjänsten, Spys, lanserades för ett par veckor sedan och är en mjukvara som samlar in information från ett hundratal webbtjänster, exempelvis Twitter och Linkedin, och presenterar den i ett analysverktyg.

Michael_hoy– Idén kommer från ett problem som vi själva upplevt. Det finns många olika tjänster för att samla information om exempelvis en app, men ingen som täcker in alla kanaler och som är lätt att förstå utan tekniska förkunskaper, säger medgrundaren Michael Hoy.

Nästa tjänst som han lanserar tillsammans med kompanjonerna Philip Bergqvist och Jakob Berglund kallas Glance.se och är en enklare service riktad till marknadsansvariga som behöver en snabb överblick över sin data, som presenteras i ett mobilvänligt flöde.

– Vi för diskussioner om kundanpassade applikationer med ett par företag. I dagsläget är tjänsterna gratis, men när vi ser hur de används kommer vi anpassa affärsmodellen efter det, säger Michael Hoy till Rapidus.

Hittills går bolaget runt på egna pengar och 200.000 kronor i konvertibellån från Almi. I maj inleds en kapitalrunda med målet att ta in cirka två miljoner kronor. Då ska även styrelsen utökas med externa ledamöter.

Michael Hoy kommer ursprungligen från Los Angeles och kom till Skåne för att läsa entreprenörskapsprogrammet vid Lunds universitet. Han har sedan dess jobbat för bland annat Teknopol och Invest In Skåne. Han är även medgrundare till det avsomnade Ideon-bolaget Nocturnal Vision. Philip Bergqvist och Jakob Berglund har under de senaste åren drivit app-företaget Unified Remote, som blivit en av de högst rankade Android-apparna på Google Play Store.

Jennie Lorentsson

Det nystartade Mincbolaget Spys.io lanserar på kort tid sin andra tjänst för datainsamling. Till våren planeras en kapitalrunda för att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.