fredag 10 maj 2024

inloggad som

Välkommen till Rapidusbarens höstpremiär!

Torsdag 17e september klockan 16.30

Kvinnomakt förr och nu…Alexandra von Schwerin drar parallellerna.
Därför klarar sig Kulturen i Lund så bra…Anki Dahlin förklarar.
Vad vill Magnus Månsson göra som ny VD för Sparbanksstiftelsen Öresund?
Och hur mår Cellavision egentligen? VD Zlatko Rihter uppdaterar oss.

Kom till Rapidusbaren i Lund, bästa näringslivsminglet i stan!

Alexandra von Schwerin, företagsledare och slottsfru på Skarhult, har väckt stor uppmärksamhet med både utställningen och boken om den dolda kvinnomakt som utövades av slottsfruarna genom fem sekler.

Vilka slutsatser drar hon av sina rön? Vilka paralleller är relevanta i en dagsaktuell analys av makt och kön? Och hur driver man ett slott som ett modernt företag?

Anki Dahlin, Kulturen i Lund, är museichefen som inte springer till näringslivet och tigger pengar hela tiden. Kommer Du till Rapidusbaren får Du veta varför. Men banden till företagen i regionen finns på flera andra sätt. Mera om detta i baren.

Magnus Månsson från Swedbank tillträder inom kort VD-skapet för Sparbanksstiftelsen Öresund, som finansierar mängder av kulturella, sportsliga och ideella organisationer och projekt. Hur ska han styra över miljonerna? Och vad ska alla som vill åt stiftelsens miljoner tänka på nu då?

Zlatko Rihter är sedan ett drygt halvår VD för ett av Lunds finaste bolag inom medicinteknik, Cellavision, som nämnts 298 gånger (!) i Rapidus historia. Hur mår företaget som var det första att utnämnas till ”Årets Rapidusföretag”, redan 2001? Och vem är Zlatko Rihter egentligen?

Torsdagen den 17 september kl 16.30 möts vi för första gången i höst på Edison Park, Emdalavägen 10 i Lund. Celebra gäster, läcker mat och ingen avgift för dig som får denna inbjudan! Precis som vanligt!

Och vi delar givetvis ut ”Rapidus creddar”- diplomet, till någon som gjort något riktigt bra för regionen på sistone.

Jan Wifstrand från Rapidus ställer frågorna.

Rapidusbaren är stället för dig som gillar att hänga med i näringslivet. Här träffar du veteraner och uppstickare, politiker och riskkapitalister, studenter och innovatörer, entreprenörer och industrialister, finansfolk och kommunikatörer. Stjärnkocken Peter Skogströms krog Edison står för barmat i toppklass.

Rapidusbaren i Lund arrangeras tillsammans med vår partner Briggen, som står för lokal, mat o dryck samt övriga partners Awapatent, Industrifonden, EY och Sparbanken Skåne.

Skynda dig att anmäla dig – klicka här.

Välkommen!

Om du anmält dig och skulle få förhinder, meddela detta snarast till thereze@rapidus.se så att någon annan kan få din plats. Vi tar avgift av dem som bara struntar i att komma, utan återbud.

Torsdag 17e september klockan 16.30 Kvinnomakt förr och nu…Alexandra von Schwerin drar parallellerna. Därför klarar sig Kulturen i Lund så […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen